Alerji ve iltihaplanmalara karşı Afrika sardunyası mucizesi – Maltepe.com
-1
-1 points

Alerji, astım, hıçkırık, geniz akıntısı, diş eti iltihabı ve çekilmesi, bademcik iltihaplanması, boğaz enfeksiyonları, sinüzit, aft ve faranjit gibi sorunlar yaşıyorsanız “Afrika Sardunyasının” mucizevi tedavisini deneyimleyebilirsiniz.

Son dönemlerde “Herbalist” akımların öne çıkmasıyla bitkisel tedavi yöntemleri daha çok tercih edilir hale geldi. Bitki özlerinin konsantre edilerek birden fazla rahatsızlığı tedavi edebiliyor olması doğal yöntemleri olan ilgiyi artırıyor. “Afrika Sardunyası” olarakta bilinen “Itır” bitkisi alerjiden faranjite kadar onlarca hastalığa kesin çözümler sunabiliyor.

Afrika Sardunyası, kadife dokusu ve uzun yaprakları olan ve çiçekleri, siyah koyu kırmızıya yakın renkte yetişiyor.  Yıl boyunca çiçek açabilen bitkinin, kayalık topraklarda ve otlaklarda yetiştiği biliniyor. Benzer coğrafi koşularda yetişen “Pelargonium Reniforme” ile de karıştırılabilen Afrika Sardunyası, böbrek şeklinde olan yaprakları sayesinde ayırt edilebiliyor.

1897 yılında Güney Afrikada görev yapan İngiliz Binbaşı Charles Henry Stevens’ın hikâyesi, bitkisel tedavi yöntemlerine karşı yaşanan ön yargılara ders niteliği taşıyor. Yakalandığı verem hastalığından, bölgenin yerlileri Zulu Kabilesinin Itır kökünden kaynatarak elde ettiği şifalı suyu içerek iyileşen C.H.Stevens, Itır kökünü o dönem bütün Avrupa’da çok yaygın olan vereme karşı kullanıyor ve pazarlıyor.

İngiliz Tabipler Odası ise Stevens’ın pazarladığı verem ilacının ne olduğunu bilmedikleri için onu kocakarı ilaçları ile servet yapıyor diyerek suçluyorlar. Bu durum Stevens’ın 1914’de yargılanmasını sağlıyor. 6 yıl sonra İsviçreli Doktor AdrienSechehaye ise 1920’de ilk veremli hastasını Itır çayı ile iyileştiriyor ve sonrasında Cenevre (Genf) Tıp Odası ile birlikte çalışarak 9 yılda 800 veremli hastayı tedavi ediyor.

Klinik Araştırmalar

1993 – 1995 yılları arasında 158 doktor muayenehanesi ve çocuk kliniklerinde 0-12 yaş arası nefes yolları rahatsızlığı yaşayan 742 çocuk üzerinde “Afrika Sardunyası” ile tedavi yöntemleri uygulanıyor. Bu tedavi denemelerinde başta; akut bronşit veya kronik bronşit ve bunun yanında nezle, sinüzit, farenjit (yutak iltihaplanması) ve Trakeait (nefes borusu iltihaplanması) gibi rahatsızlıkları olan çocuklara 14 günlük tedavi denemesi yapılıyor ve hastalardan %98,7sinin iyileştiği görülülor. Kronik bronşitte ise tedavi süresi 2-3ay kadar sürebiliyor.


BU HABERİ BEĞENDİN Mİ? ARKADAŞLARINLA PAYLAŞ!

-1
-1 points

DUYGUNU PAYLAŞ!

Çok Sevdim Çok Sevdim
0
Çok Sevdim
Nefret Nefret
0
Nefret
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın
Başarısız Başarısız
0
Başarısız
Eğlenceli Eğlenceli
0
Eğlenceli
Geeky Geeky
0
Geeky
Komik Komik
0
Komik
Tanrım Tanrım
0
Tanrım
Başarılı Başarılı
0
Başarılı

0 YORUM

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir